لوح فشرده چند رسانه ای حافظ تولید شد
منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 894
:: کل نظرات : 1

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 2
:: تعداد اعضا : 24

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 729
:: باردید دیروز : 903
:: بازدید هفته : 4126
:: بازدید ماه : 4082
:: بازدید سال : 8615
:: بازدید کلی : 108235
نویسنده : سیدکاظم مطلوبی (میرسالاری)
شنبه 2 / 8



 

 

 

لوح فشرده چند رسانه ای حافظ تولید شد


  لوح فشرده دانشنامه چند رسانه ای دیوان حافظ پس از هفت سال کار پژوهشی و تحقیقاتی از سوی محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تولید شد. 


 

به گزارش خبرگزاری حوزه، متکفل پروژه روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به ابتکاری بودن این لوح فشرده اظهارداشت: در ابتدای راه در صدد بودیم که اثری ملی را خلق کنیم و این امر با نگاهی نو، ابعاد تازه‌ای از کار پژوهشی و شناخت شخصیت حافظ و دیوان او را پیش روی ما نهاد .

حجت الاسلام سید مسعود میرسالاری ادامه داد: نرم‌افزار چند رسانه‌ای حافظ برای تمام سطوح علمی از ابتدایی تا تحصیلات عالی و اساتید برجسته علم و ادب طراحی شده و در واقع همه افراد جامعه، مخاطب این رسانه هستند و می‌توان آن را نرم‌افزاری عمومی و تخصصی عنوان کرد.

مدیر گروه ادبیات معاونت پژوهشی مرکز نور با اشاره به برجسته ترین ویژگی های این لوح گرانسنگ ، افزود: در این لوح برای نخستین بار صحیح‌خوانی، دقیق‌خوانی و فارسی‌خوانی مورد توجه قرار گرفته است؛ نکاتی مانند تکیه بر غزل‌ها، تاکید بر کلمات و شیوه ترکیب واژه‌ها و نیز خواندن صحیح الفاظ از جمله این موارد هستند.

حجت الاسلام میرسالاری با اشاره به ویژگی مهم فارسی‌خوانی در ابداع این اثر جاویدان گفت: ادای کلمات به سبک دقیق در نرم‌افزار جامع حافظ مورد تاکید قرار گرفته و تکیه‌ها و تاکیدها هم با دقت تعیین شده‌اند.

مدیر پروژه نرم‌افزار چند رسانه‌ای حافظ با اشاره به قابلیت های این لوح چند رسانه ای اظهارداشت: متن کامل دیوان حافظ، نمایش غزل‌ها و سایر اشعار به خط نستعلیق، همراه با فونت‌های رایانه‌ای دیگر، قابلیت قرائت و روایت‌خوانی صحیح از جمله این خصوصیات هستند.

وی از 15 شرح برجسته طی هفت قرن اخیر به عنوان دومین ویژگی این نرم‌افزار یاد کرد و بیان داشت: 9 ترجمه به زبان‌های مختلف مانند عربی، انگلیسی، ترکی، فرانسه و ایتالیایی هم در کنار هر غزل آمده؛ ضمن اینکه امکان بازبینی هر غزل و بیت با آیات و روایات هم در نظر گرفته شده است.

حجت الاسلام میرسالاری با بیان اینکه قرائت و تفسیر کامل آیات قرآن هم در نرم‌افزار چند رسانه‌ای حافظ پیش‌بینی شده است، گفت: شرح گویای استاد آهی بر هر غزل شامل 200 ساعت صدا هم در این نرم‌افزار در نظر گرفته شده و معلومات شعری هر غزل مشخص شده است.

وی از وجود متن کامل 140 جلد کتاب مرتبط با حافظ در این نرم‌افزار خبر داد و افزود: نرم‌افزار جامع حافظ با فونت استاندارد طراحی شده و مشکلات انتقال متون را برطرف کرده است.

مدیر پروژه‌های ادبیات فارسی مرکز نور ادامه داد: امکان بازسازی غزل‌ها در بیش از 50 نسخه خطی موجود در موزه‌های سراسر دنیا از دیگر امکانات نرم‌افزار جامع چند رسانه‌ای حافظ است.

میرسالاری با بیان اینکه فالنامه حافظ نیز در این نرم‌افزار گنجانده شده است، اضافه کرد: این بخش هم برای علاقه‌مندان در نرم‌افزار چند رسانه‌ای وجود دارد؛ بیش از 130 هزار فیش به صورت فعالیت‌های موضوعی برای کاربران در نظر گرفته شده که حاصل چهار سال کار مرکز حافظ شناسی و دانشکده ادبیات دانشگاه شیراز است.

وی فرهنگ‌نامه‌ها و اصطلاح‌نامه‌ها را بخش دیگر نرم‌افزار چند رسانه‌ای حافظ دانست و افزود: ویژگی دیگر این نرم‌افزار تعریف و توضیح آرایه‌های ادبی مورد استفاده از غزل‌های حافظ است؛ علاوه بر موارد یاد شده می‌توان به وجود بخش کتاب‌نامه مرتبط با دیوان حافظ شامل 2300 کتاب اشاره کرد.

مدیر پروژه تولید نرم‌افزار چند رسانه‌ای حافظ ادامه داد: نرم‌افزار چند رسانه‌ای حافظ توسط هشت نفر از اساتید ادبیات ایران مقدمه‌نویسی شده و امکان چاپ، یادداشت‌برداری و صوت زمینه هم برای آن در نظر گفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: در بخش نگارخانه نرم‌افزار چند قطعه فیلم، صدا و بیش از هزار تصویر از جلسات حافظ‌خوانی در شیراز و مقبره این شاعر بزرگ وجود دارد.

مدیر پروژه‌های ادبیات فارسی مرکز نور از عرضه نرم‌افزار چند رسانه‌ای حافظ در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد و افزود: با توجه به تلاش زیادی که برای تولید این نرم‌افزار صورت گرفته و وجود ده‌ها امکان مختلف پیش‌بینی استقبال گسترده از آن را داریم.

وی تصریح کرد: نرم‌افزار چند رسانه‌ای حافظ به صورت جداگانه برای گوشی‌های هوشمند طراحی شده و در قالب بسته‌ای واحد عرضه می‌شود.

این محقق و پژوهشگر علوم اسلامی گفت: 10 جلد از کتاب‌ها و بیانات علامه طباطبایی در مورد حافظ هم در این نرم‌افزار وجود دارد و هدف از آن توضیح و تبیین صحیح دیوان این شاعر گرانقدر است.




:: بازدید از این مطلب : 747
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.
درباره ما
این وبلاگ برای معرفی طایفه سادات صحیح النسب میرسالاری طراحی گردید .در این وبلاگ اداب ورسوم ،مطالب تاریخی،معرفی شخصیت هاو...........می پردازیم
منو اصلی
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
نظر سنجی

نظر شمادرباره هیئت امنای امامزاده میرسالار(ع)

پیوندهای روزانه